• Colon Care Center Hoorn gespecialiseerd in darmspoelingen

Wat is colon hydrotherapie?

De methode voor het reinigen van de darm die wordt gebruikt is gebaseerd op de zwaartekracht. Gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd water wordt onder lage druk in de dikke darm gebracht.

Dit proces wordt continu bewaakt terwijl de gehele dikke darm van het rectum tot de blindedarm gespoeld wordt. Het is een uiterst veilige methode, onder veilige condities en
vormt een natuurlijke oplossing voor problemen die een normaal functioneren van de dikke darm belemmeren.

Door de voortdurende in- en uitstroom van het aangenaam verwarmde water begint de darm zich automatisch schoon te “masseren”, dit door middel van de tegendruk van het water. Door deze weerstand en wrijvingen kunnen stukken losgeweekt worden die aangekoekt zitten aan de darmwand.

Het lichaam is zo dan ook in staat om beter de voedingsstoffen op te nemen die van belang zijn bij een gezond lichaam. Dit alles gebeurt op een open spoelunit. Dit houdt in dat het inkomende water en de uitgaande stroom water met de afvalstoffen langs elkaar heen lopen. Er ontstaat geen onaangename geur want deze wordt in de unit afgezogen.

Er wordt u uitgelegd wat de bedoeling is en daarna laten wij u even alleen zodat u zich kunt installeren op de spoelunit.
U ontdoet zich van de onderkleding en neemt plaats op de unit en dekt zichzelf af met een laken.
Door middel van een canule ( steriel verpakt en voor eenmalig gebruik ) die u inbrengt in uw anus, stroomt het water straks bij u naar binnen. De canule is nog geen centimeter dik en daar voelt u niets van. Wanneer u zichzelf heeft geïnstalleerd drukt u op de bel. Wij leggen uit hoe de machine werkt en wat precies de bedoeling is. Als alles duidelijk is verlaten wij de kamer weer en kunt u beginnen.

Zodra u voelt dat de darmen vol raken ( het aandrang gevoel ), perst u het water er weer uit. Ondertussen loopt er weer nieuw water naar binnen, dus de in en uitvoer loopt langs elkaar heen. Als u er een beetje aan gewend bent laat u steeds meer water naar binnen lopen zodat de darm steeds hoger wordt gereinigd. U kunt ons ten alle tijden vragen om begeleiding door op de bel te drukken. Ook kunnen wij, als u daar de voorkeur aangeeft, bij u blijven.

Tijdens dit hele proces kunt u best wat koud worden, dus raden wij aan warme bovenkleding te dragen en warme sokken. Verder beschikken wij ook over warmte zakken die u op uw buik kunt leggen. Dit kan helpen als er kramp optreedt. Het is belangrijk om tenminste 2 uur van te voren niet te eten. Na de behandeling kunt u rustig weer beginnen met licht verteerbaar eten.

Veel mensen voelen zich opgelucht na 2 behandelingen, het is echter noodzakelijk om minimaal een serie van 3 behandelingen te hebben in een korte periode om een begin te maken met het schoonmaken en het herstellen van de darm. Hoeveel behandelingen men nodig heeft hangt af van de gezondheid en de conditie van de darm van elk individu. De darm is een spier die in een bepaalde conditie verkeert. Door het trainen van de dikke darm komt deze weer in zijn normale peristaltische beweging.

Voor informatie of een reservering voor een behandeling neem