Veel gestelde vragen

  Zijn er verschillende soorten apparaten en methodes voor Colon Hydrotherapie?
  Ja, het verschil in de apparaten is het “open systeem” en het “gesloten systeem”. Ik gebruik het open systeem waarbij geen onaangename geuren vrijkomen. Het voordeel van het open systeem is dat je zelf de canule ( het buisje) inbrengt en dat je zelf de controle hebt over wat er gebeurd in je lichaam.

  Raakt mijn darmflora verstoord tijdens de darmspoelingen?
  Het grootste gedeelte van de darmflora is gehecht aan de darmwand en zal niet gemakkelijk loslaten. Bij de darmspoeling wordt gezuiverd water gebruikt. Hierdoor blijft de darmflora in het evenwicht zoals die was voor de behandelingen. Vaak is de darmflora echter verstoord daarom is het verstandig om tijdens en na de colon hydrotherapie behandelingen een product ( probiotica) te gebruiken die de natuurlijke darmflora in evenwicht brengt.

  Is de behandeling veilig?
  Ja. Een gediplomeerde therapeut begeleidt de behandeling. Het gezuiverde water heeft een lage druk en er is geen gevaar voor perforatie(doorboring) . Ik maak gebruik van een wegwerpcanule welke dus maar eenmalig gebruikt wordt en uit de verpakking gaan waar U bij staat. Na de behandeling is de darm omgeving beter dan ervoor en ontstaat er een beter evenwicht.

  Kan ik voor een behandeling komen als ik menstrueer?
  Ja, dit geeft geen problemen. Het kan juist een goed moment zijn omdat door de menstruatie een stroom naar buiten aan de gang is waardoor het loslaten tijdens de colon hydrotherapie behandeling gemakkelijker gaat.

  Zal het de darm lui maken?
  Nee, integendeel. Het is juist een goede oefening voor de darm. De stimulatie, samentrekking en ontspanning zal de darm juist weer in vorm brengen.

  Wat is het verschil tussen een klysma en hoge darmspoeling?
  Tijdens een klysma wordt alleen het onderste gedeelte van de darm bereikt, van de anus tot het Sigmoid deel. Met een hoge darmspoeling bereikt het water de gehele dikke darm en spoelt deze dan ook geheel schoon waardoor er veel meer resultaat wordt behaald dan met een klysma.

  Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op een behandeling?
  Eet een dag van te voren alleen lichte maaltijden. Eet twee uur van te voren helemaal niet meer, drinken mag wel denk hierbij aan kruidenthee en water. Liever geen drukke agenda plannen wanneer u voor een behandeling komt. Na de behandeling kunt u door het los komen van de afvalstoffen reactie verwachten in de vorm van hoofdpijn, moe. Dit zal gedurende de dag wegtrekken.

  Voor informatie of een reservering voor een behandeling neem