• Colon Care Center Hoorn gespecialiseerd in darmspoelingen

Waarom colon hydrotherapie

Het belangrijkste in dit proces is het verwijderen van de verharde aangekoekte laag en de giftige afvalstoffen uit de darmen. Het water dat wordt ingebracht in de darmen wordt mede geabsorbeerd door het lichaam. Dit verbetert de bloedcirculatie en dus ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen. De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor de gehele conditie van het lichaam toeneemt.

Door jaren van drukte, stress, medicijnen en ongezonde levenswijze kan er op de darmwand een rubberachtige laag van aangekoekte verharde ontlasting ontstaan. Deze aangekoekte laag houdt de opname van voedingsstoffen door het lichaam tegen. In plaats daarvan worden de afvalstoffen uit de ingedikte stoelgang door de darmwand weer in de bloedstroom opgenomen. Deze afvalstoffen bereiken zodoende andere organen zoals de nieren en de lever die vervolgens deze extra last op zich moeten nemen. Hierdoor komt het gehele systeem ( lees lichaam ) onder druk te staan waardoor het zich niet meer goed kan weren tegen al deze afvalstoffen. Gevolg hiervan is dat er verschillende lichamelijke klachten ontstaan, bv. eczeem, hoofdpijn ( migraine ), lever- en nierkwalen en chronische vermoeidheid.

Een darmspoeling werkt als het nemen van een bad maar dan van binnen uit. Door het baden van de darm kan deze grondig worden gereinigd van gasvorming, gistingsprocessen en een aangekoekte laag afvalstoffen. Een schone, gezonde darm draagt er zorg voor dat al het lichaamsweefsel beter functioneert. Daardoor verminderen of verdwijnen vele klachten en vermeerdert uw energie.

Wie goed zuivert, geneest goed.

Voor informatie of een reservering voor een behandeling neem